narocila@algoja.si servis@algoja.si +386(0)1 5550 464 Obrtniška ulica 16, 1370 Logatec

INFORMACIONET – TË REJAT

Kriposja e ushqimit dhe mishit

Kriposja e mishit, sikur profesionistët, në kohë shumë të shkurtër dhe pa shpenzime shtesë. Ushqimi juaj do mbetet sigurt i paketuar dhe i freskët, i gatshëm për të hapur në çdo kohë. Makinat Henkelman me opsionin e sistem kontrolli të avancuar (Advanced Control System – ACS), mundësojnë vakuum paketim të avancuar duke shfrytëzuar program të vacant dizajnimi për përpunimin e ushqimit.

 

Applications Henkelman

 

Operations Henkelman

 

Service Henkelman

 

Dëshironi të përgatitni racionin tuaj ose të përgatitni ushqimin tuaj të preferuar? Në të dy rastet zgjedhja e procesi të kriposjes është mënyra më e mire të fitoni rezultatet më të mira në përgatitjen e gjellrave. Bëjeni “Kupën” nga kriposja në vakuum qese, thjeshtë zhyteni mishin, pemët ose perimet në të, dhe zgjidhni regjimin e kriposjes në ACS modul, që afësrsisht do të shkurtojë periudhën kohore të nevojshme që shija e kripësimit të depërtojë në ushqim.

Para se të filloni procesin e kriposjes, jini të sigurt që keni zgjedhur kripësimin e dëshiruar. Shumica e njerëzve shfrytëzon uthullën, limonin, vajin e ullirit, dhe erëza të llojeve të ndryshme. Siç është thënë tanimë, vendosni sasi të mjaftueshme të kripëruar në vakuum qese dhe pastaj shtoni mishin e prerë në mënyrën përkatëse. (Prerja e mishit në mënyrën gjegjëse rritë përqindjen e thithjes ës kripës). Mishi dhe kripa duhet të jenë të ftohura më së paku 3ºC që të pengojë zierjen e ushqimit për shkak të ndryshimit të shtypjes.

Më në fund, mund të filloni me procesin shumë ciklusor të kriposjes së përmbajtjes në qese. (duke ulur ose rritur përqindjen e vakuumit në komore që hap ose mbyll poret e ushqimit, praktikisht duke i shndërruar në sfungjer dhe duke i bërë të thithin lëngun i cili i rrethon). Kur qeseja është e mbyllur, mund ta vendosni në frigorifer. Koha e vendosjes varet nga lloji I ushqimit të cilin e paketoni. (Rëndom është 30 minuta deri në 2 orë mjaftueshëm).

E njëjta procedurë e vakuum paketimit me ndryshimin e nivelit të vakuumit në komorën e vakuumit, është e përshtatshme vetë për lloje të caktuara të mishit, quhet zbutja e mishit. Ky program zbut lëkurën e mishit nëpër programin e vakuumit shumëciklusor. Mund të kurseni shumë para dhe duke shfrytëzuar kë teknologji të avancuar.

Kthehu në listën e lajmeve